Her gün en az herkes 2.5 litre su tüketmesi gerektiğini biliyor. Suyun faydaları saymakla bitmez. Beynimizin %80’i sudan oluşur ve vücut susuz kaldığı takdirde, beyin ve diğer organlar fonksiyonlarını yerine en iyi şekilde getirmemeye başlar. Yorgunluk, halsizlik ve daha pek çok hastalık az su tüketmenin peşi sıra gelen bir takım olaylardır. Normal bir insanın dahi günde en az 2.5 litre su tüketmesi gerekirken, bu miktar hamilelik döneminde artış gösterir. Gebelik döneminde su tüketmek gerçek anlamda önemlidir. Hem annenin sağlığı açısından hem de bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimi açısından su tüketimi bu dönemde daha fazla öneme sahiptir.
Hamilelik döneminde sık sık ve bol miktarlarda su tüketilmesi gerekiyor. Bu dönemde tüketilen suyun miktarı ve sıklığı daha fazla olmalıdır. Bol su tüketimi annenin rahim kasılmalarını engeller ve erken doğum riskini en aza indirger. Aynı zamanda bu dönemde bol bol su tüketmek idrar yollarında oluşan enfeksiyonları engeller Hamile annenin bu dönemde ödem kapmamasına ve şişkinlikten uzak durmasına da yardımcı olur.
Gebelikte bol su içmenin bazı faydaları;
Hamilelik dönemi boyunca aksatmadan ev ertelemeden mutlaka düzenli olarak su tüketilmesi gerekiyor. Bu dönemde anne ve bebek susuz kaldığında, kabızlık, hemoroid, bebeğin suyunda azalma, baş ağrıları, mide bulantısı ve mide yanmaları gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda anne ve bebek, dehidrasyona maruz kalabilir. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak, bebeği daha sağlıklı ve tam zamanında doğurmak, daha güzel bir cilde ve sağlıklı doğuma sahip olmak için bol bol su tüketmeye özen gösterilmelidir. Suya meyve ve sebzeler de eklenebilir.
Özellikle vücudun terleme sebebi ile su ihtiyacının arttığı yaz dönemlerinde yanınızda bir pet şişe ile gezmek hem su tüketiminizi kontrol altında tutmanızı hem de sıkça su içmenizi sağlayacaktır.