Hamile olan hanımların hamilelik sürecinden çeşitli ruhsal ve fiziksel sıkıntıları olmaktadır. Bu konuda kadınların en çok dert yandığı konulardan biri de gebelikte oluşan tüylenmelerdir. Gebelikte hormonlar da yaşanan hareketlilikten dolayı meme ucu, bacak, karın ve diğer bölgelerde fark edilir bir artış yaşanır.
Yaşanan bu tüylenmelerden tıraş yolu ile kurtulmanın bir sakıncası yoktur. Ancak karnın büyümesinden kaynaklı olarak tıraş konusunda zorluk çekilebilir bu yüzden bir kişiden yardım almanız gerekir. Gebelikte oluşan tüylenmeler sizi rahatsız etmiyorsa tıraş etmenize gerek yoktur çünkü gebelik sonrası fazla tüyler yok olacaktır.
Gelişen teknoloji ile birlikte gebelik esnasında yaşanan tüylenmelerin çözümü için çeşitli yollar bulunmuştur. Bunlardan bazıları şunlardır;
Bu yöntemlerden ağda ile çözüm uzun süreli bir çözüm olmakla beraber diğer iki seçenek kesin çözüm sunan yollardır.
Gebelik halinde cildiniz ağdaya normal zamandakinden daha farklı reaksiyon gösterebilir. Bunun sebebi cildin bu dönemde daha hassas olmasıdır. Bu sebeple ağda yapmadan önce ve sonra cildinize antiseptik losyonlardan sürmeniz oluşacak tahrişi ve yanmaları azaltacaktır. Bu şekilde oluşacak olan kızarıklığı azaltmış olur ve enfeksiyonu önlemiş olursunuz. Ancak ne olursa olsun bu işlemi uygulamadan önce doktorunuzla görüşmeniz sizin için fayda sağlayacaktır.
Daha acısız bir yöntem ise yaygın olarak kullanılan tür dökücü kremlerdir. Tüy dökücülerin içinde bulanan kimyasalların gebelik halinde bilinen zararları yoktur. Fakat bu konuda kesin bilimsel bir çalışma yapılmamıştır. Bu yüzden kremi öncelikle ufak bir noktanıza uygulayıp sonuçlarını gözlemlemeniz gerekir. Kimyasal ürünler oksijen ile bir araya geldiklerinde farklı tepkimeler yaratabilirler. Tüy dökücü kremlerde de karşınıza çıkabilecek kokuya karşı alerjik bir reaksiyonunuz olabilir. Kullanılmadan önce doktorunuzla görüşmeniz doğru bir karar olacaktır.
Bu yöntem tüy ve kıllarda bulunan koyu pigmente karşı mekanik ve termal bir hasar oluşturur. Bu yöntem hakkında da güvenli veya zararlı olarak bir araştırma yok. Bu sebeple lazer ışınlarının bebeğe verebileceği zarar düşünüldüğünde riske etmeye gerek olmadığını belirtmek gerekir.
Yine bu yöntem hakkında da herhangi bir araştırma söz konusu değil. Yine de bu yöntemi uygulamakta kararlıysanız doğum yaklaştığı son üç aylık zaman diliminde meme uçlarına ve karın bölgenize yaptırmamanızı tavsiye ederiz.