Gebe kalabilmek için yeteri kadar spermin Vajina içerisine girmesi gerekir. Vajina dışına boşalmış olan spermlerin yüzerek tiplere ve rahime ulaşması sonucunda da gebe kalma ihtimali doğar. Fakat bu duruma çok nadir rastlanır.
Yani sislerde Vajinismus problemi yaşıyorsanız gebe kalma ihtimaliniz bulunur. Farklı bir söyleyiş olarak da kızlık zarına zarar gelmeden de hamile kalınabilir. Hamile kalmak Vajinismus sorununu önlemez.
Bunun için Vajinismus sorununun aksatılmadan tedavi ertelememesi gerekir. Vajinismus hastaları gebe kalabilir mi sorusu çok fazla sorulmaktadır. Vajinismus hastaları tam anlamı ile cinsle birleşme yaşamda da gebe kalabilme olasılığı vardır.
Vajen bölgesinde bulunan kasların istemsiz bir şekilde kasılmasına bağlı olarak gelişen Cinsel açıdan bozukluğu Vajinismus denir. Bu hastalık psikiyatri bölümünde yer alır. Bu tür hastalıklarda genelde hastalığın şiddeti göz önüne alınır.
Kadın cinsle bir ilişkiye girmek istese de kendi dışında gelişen cinsel ilişkiye girmemesi sorunu olarak tanımlanan bu problemde, kadın kendini kasar ve penisin vajinaya girmesine engel olur. Bu durumundan Vajina un küçük veya dar olması ile bir alakası yoktur. Vajinada bulunan kaslar istemsiz bir şekilde kasılır ve penisin girmesine engel olur.
Vajinismus hastalığının dönemleri farklılık gösterir. Bazı kişilerde Cinsel ilişkisi sağlıklı olan kişilerde daha sonradan çıkabileceği gibi, ilk kez cinsel ilişki yaşayacak olan kadınlarda da görülebilir. Bundan dolayı Vajinismus hastalığının bazı türleri bulunur.
Bunlar;
Bunlar Vajinismus hastalığının türleridir.
Vajinismus hastalığının ilk belirtileri arasında cinsel bölgedeki kasılmalar vardır. Vajinismus sorunu yaşayanların, ilişki sırasında yaşanan kasma olayını kontrol etmesi çok güçtür. Peki Vajinismus sorununu diğer belirtileri nelerdir?
Bunlarda vajinismus belirtileri arasında yer alır.
Vajinismus sorunun edenleri arasında yapısal ve psikolojik nedenler yer alabilir. Bu hastalığı yaşayanların %90’nı psikolojik nedenlere bağlıdır. Psikolojik nedenler arasında kızlık zarı, ilk gece korkusu vardır. Bunun yanında yapısal bazı nedenleri de vardır. Kızlık zarının normale göre çok daha sert ve kalın olması, Vajinanın kısa olması ve vajinal enfeksiyonlar da hastalığın yapısal nedenleridir.
Vajinismus tanısı, genelde hastanın hekime karşı kendini çok açık ve net anlatması ile ortaya çıkar.
Vajinismus %100 tedavi edilebilir bir hastalıktır. Vajinismus tedavisinde ilk başta hekim hastayı jinekolojik muayeneye alır. Daha sonrasında da tedaviye psikolog devam edebilir. Bu hastanın tamamen hastalık durumuna göre belirlenir.